'Wekelijkse koopzondag Stad levert 250 banen op'

Als alle winkels elke zondag open mogen in de stad Groningen, dan zou dat 250 banen kunnen opleveren. Dat is de conclusie van een aantal grootwinkelbedrijven, zoals V&D en Mediamarkt. Met een flexibele arbeidspool willen ze kleine zelfstandige winkeliers helpen bij het realiseren van een wekelijkse koopzondag.
Kleine winkeliers kunnen een beroep doen op deze flexibele arbeidspool wanneer ze bijvoorbeeld een zondag vrij willen. In de flexibele arbeidspool worden jonge werklozen opgeleid en klaargestoomd als zondagwinkelhulp. De pool zou deels uit overheidsgeld betaald moeten worden.
Kleine winkeliers zien het helemaal niet zitten om elke zondag open te gaan. Volgens hen wegen de kosten niet op tegen de omzet. Daarnaast kunnen consumenten hun euro maar één keer uitgeven. Het plan voor een flexibele arbeidspool kan op een kritisch onthaal rekenen.
Een van de tegenstanders is Henriëtte Hartgers van speelgoedwinkel TOY TOY: 'Ik zou zo niet willen werken. Een onbekende die iedere keer in een andere winkel werkt - die sfeer spreekt mij niet aan, dat is mij te onpersoonlijk. Werken in een sierradenwinkel is heel anders als in een broodjeszaak of een speelgoedwinkel. Achter de kassa kan je wel staan, maar je moet meer doen dan dat. Het is niet alleen maar verkopen.'