Doorstart Henk.nl zeer onzeker

© RTV Noord/Arnoud Bodde
De kans dat textielketen Henk.nl opnieuw een doorstart kan maken is aanzienlijk kleiner geworden. Zeven partijen die serieuze interesse toonden, zijn afgehaakt, zegt curator Jeroen Reiziger.
Het Noord-Nederlandse bedrijf Henk.nl, dat vroeger Henk ten Hoor heette, werd onlangs door de rechtbank in Assen voor de tweede keer binnen een jaar failliet verklaard. Volgens curator Reiziger hebben de geïnteresseerde partijen moeite om de financiering rond te krijgen. Hij zegt nu te zijn overgeschakeld op plan B: de uitverkoop van de voorraden in de winkels tot aan de kerst, in afwachting van een kandidaat die mogelijk toch in staat is de formule te kopen.
Lukt dat niet, dan wordt gekeken of de huurcontracten van de winkelpanden kunnen worden overgedragen. "Meerdere partijen hebben gezegd daar interesse in te hebben", aldus de curator.
De textielketen maakte na het eerste faillissement vorig jaar een doorstart met behulp van een investeringsmaatschappij. Dat gebeurde in afgeslankte vorm, met 63 van de 103 winkels en met 250 van de 400 werknemers. De keten raakte echter niet uit de rode cijfers, onder meer doordat de voorjaars- en najaarscollectie slecht verkochten, en ging voor de tweede keer bankroet. Het bedrijf heeft een schuld van circa 6,5 miljoen euro.