Simplon krijgt 'herdenkingsbijeenkomst'

© RTV Noord
Communicatiebureau Studio Plakband nodigt liefhebbers van poppodium Simplon uit om maandag in Groningen op ludieke wijze "afscheid te nemen" van Simplon, dat donderdag faillissement aanvroeg.
De bedoeling is dat maandagavond tussen zeven en tien uur bloemen worden gelegd en kaarsen worden gebrand bij het culturele centrum aan het Boterdiep. Met deze "herdenkingsbijeenkomst" wil de initiatiefnemer stilstaan bij het belang van het poppodium. "Het afscheid is geen definitief einde", zegt Studio Plakband-directeur John Louwes. "Het kan een nieuwe start betekenen voor Simplon."
Simplon was de eerste opdrachtgever van Studio Plakband, dat zich specialiseert in creatieve communicatie. Louwes rekent maandagavond op een behoorlijke opkomst. Volgens hem liegen de reacties op het faillissement - onder andere op sociale media - er niet om: "Creatief Groningen heeft warme herinneringen aan Simplon."
De programmering van dit weekend gaat bij Simplon gewoon nog door. Na het faillissement moet een curator besluiten hoe het verder gaat met Simplon.