'Knappe vangst, drieduizend euro aan bekeurings'

Bij motorclub Satudarah worden de schouders opgehaald, over de grote verkeerscontrole bij Onnen. Een feestje zaterdagavond op Onnenstaete, oftewel camping De Fruitberg, bracht een flinke politiemacht op de been.
"Iemand van ons gaf een feestje. En wij waren uitgenodigd", zegt Henk Kuipers, woordvoerder namens de geruchtmakende motorclub. "We zijn een grote club, dus is het altijd druk als er een feestje is. Ik zeg wel eens, als je in de etalage werkt, dan wil je gezien worden. En wij worden gezien. We lopen er ook bij dat we gezien worden. Dus ik vind dat op zich helemaal niet erg."
De politie nam wat softdrugs in beslag en incasseerde een paar duizend euro aan openstaande boetes. Kuipers: "Voor de politie is het belangrijk om een notitie te maken van wie er komen. Die is lid, die is lid. Sommige jongens zullen daar last van krijgen dat de werkgever weer lastig gevallen wordt, dat iemand bij Satudarah zit. Ik denk dat dat een beetje de insteek is. En ze hebben geloof ik drieduizend euro aan bekeurings opgehaald. Knappe vangst, met zoveel man politie."