Politie rolt hennepteeltbende in Noorden op

De politie is heeft dinsdag een grote drugsactie gehouden in Drenthe en Groningen, vanwege een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Er zijn invallen gedaan in Emmen, Ter Apel, Stadskanaal en Ulrum.
In een pand aan de Marktstraat in Ulrum trof de politie een hennepplantage van zo'n 120 planten en 3500 stekjes. In een loods aan de Nomdenweg in Ter Apel werd een kwekerij met zo'n zeshonderd planten aangetroffen. In de Sparrenhage in Stadskanaal stond een kleine plantage met 136 planten. De aangetroffen planten en kweekapparatuur worden vernietigd. De meeste invallen waren in Emmen. Daar heeft de politie onder meer geld, drugs en een auto in beslag genomen.

Aanhoudingen

Een 34-jarige man uit Emmen is aangehouden voor drugshandel en -smokkel. Vorige maand zijn er al twee anderen aangehouden. De politie verwacht nog meerdere mensen op te pakken. Volgens de politie werden de plantages gerund door één en dezelfde organisatie.

Geld

Met de drugsactie wil de politie de mensen die aan de illegale hennepteelt geld verdienen, raken waar het pijn doet: in hun portemonnee. Er wordt daarom vooral gezocht naar drugs, contant geld en dure spullen.

Drugstransport

Aanleiding voor het onderzoek naar de bende is een tip vier maanden geleden over een drugstransport naar Duitsland. Dat gaf inzicht in de activiteiten van de henneptelers. Met de invallen hoopt de politie ook meer informatie te krijgen over de handel en wandel van de bende, via de administratie van de verdachten.