Winsum onderzoekt bereikbaarheidsproblemen

De gemeente Winsum onderzoekt hoe ze haar bereikbaarheid kan verbeteren. Dat meldt de gemeente dinsdag nadat RTV Noord-verslaggever Okkie Smit maandagmiddag door de telefoniste een halfuur in de wacht was gezet.
Smit belde naar aanleiding van een onderzoek van de Kamer van Koophandel waaruit bleek dat de gemeente Winsum slecht bereikbaar is. Winsum scoorde een 4,4; de maximale score is een 10.

Onderzoek

Beoordelaars van de KvK onderzochten hoe Nederlandse gemeenten reageerden op vragen. Ze testten onder andere de snelheid van het aannemen van de telefoon en hoe vaak er werd doorverbonden. Ook werd bekeken in hoeverre het uiteindelijke antwoord op de vraag correct en bruikbaar was. Tachtig procent van de gemeenten zakte voor het bereikbaarheidsexamen van de KvK.

Databank

De gemeente Winsum liet dinsdag weten dat toen Okkie Smit belde iets mis was gegaan, maar wat dat precies was, is onduidelijk. De gemeente onderzoekt hoe ze in de toekomst sneller en grondiger op vragen kan reageren. Winsum ontwikkelt een databank om sneller bij bepaalde gegevens te kunnen. De gemeente zegt ook met andere maatregelen bezig te zijn om haar bereikbaarheid te verbeteren. In 2015 moeten die maatregelen zijn doorgevoerd.