D66 Oldambt breekt in tweeën

Ger Klein
Ger Klein
De fractievoorzitter en lijsttrekker Johnny de Vos en de afdelingsvoorzitter Leo de Raad van D66 Oldambt hebben de samenwerking met D66-raadslid Ger Klein opgezegd.
"Het spijt ons dat wij en alle andere betrokkenen binnen D66 er niet in geslaagd zijn deze breuk te voorkomen", aldus De Vos en De Raad.
Klein zelf is niet onder de indruk: "Ik heb dit bericht voor kennisgeving aangenomen, maar ik blijf zitten waar ik zit totdat iemand zegt dat dat niet verstandig is."
De reden waarom De Vos en De Raad hebben gebroken is niet helemaal duidelijk voor Klein. "We hebben wel verschillende standpunten, maar dat moet kunnen. Met name over het onderwerp Opmaat verschilden we erg van mening, misschien dat dat de reden is."

Consequenties

Wat de consequenties van het opzeggen van de samenwerking zijn, is nu nog niet duidelijk. De breuk wordt aan zowel het afdelingsbestuur als het regiobestuur en het landelijk bestuur van D66 voorgelegd. Daar zal besloten worden op welke wijze D66 in Oldambt verder wordt vertegenwoordigd.