WAG vecht waardedaling huizen aan bij rechter

De Stichting Waardedaling door Aardbevingen Groningen (WAG) stapt naar de rechter. De stichting stelt de NAM en mogelijk ook de Staat aansprakelijk voor de waardedaling van woningen in Noord-Groningen als gevolg van de aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning.
Afgelopen zomer startte Stichting WAG met eigen onderzoek naar waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied. Hoewel het onderzoek nog niet af is, zijn de voorlopige resultaten weinig rooskleurig. De stichting stelt dat de opbrengst per vierkante meter in Loppersum gemiddeld met 26 procent is gedaald. In Garrelsweer bedroeg de daling 29 procent, in Usquert 22 procent.

Vraagprijs
Naast het onderzoek naar de waarde van woningen hield de stichting ook een enquête onder huiseigenaren die hun woning te koop hebben staan. Een groot deel van de ondervraagden zegt de vraagprijs te hebben aangepast na de zware aardbeving van augustus vorig jaar. Ondanks de lagere prijs zijn er weinig bezichtigingen en worden er amper woningen verkocht, zo blijkt uit de enquête.

Woongenot
De enquête maakt duidelijk dat zeventig procent van de woningen die te koop staan, schade heeft als gevolg van de aardbevingen. Verder zegt zestig procent van de ondervraagden dat het woongenot is aangetast door de aardbevingen.

Presentatie
De resultaten van het onderzoek van Stichting WAG werden woensdagavond gepresenteerd tijdens een drukbezochte informatieavond in Hotel Spoorzicht in Loppersum.

De stichting werd in mei van dit jaar opgericht door De Haan Advocaten in Groningen, en telt inmiddels 233 leden. Daarnaast vertegenwoordigt de stichting een drietal woningcorporaties uit Noordoost-Groningen.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws