VCP tovert brief curator Opmaat tevoorschijn

Engel Modderman
Engel Modderman
Ineens tovert Engel Modderman een konijn uit zijn hoge hoed. Of hij nog even een brief uit mag delen aan de raadsleden van Oldambt. De fractievoorzitter van de VCP geeft vervolgens een brief door van curator Van Gessel, gericht aan de advocaat van wethouder Klaas van Leeuwen.
De VCP wil woensdagavond Van Leeuwen aan de tand voelen over het faillissement van de Stichting Opmaat, inmiddels een langslepende kwestie. Aan het begin van de raadsvergadering is nog niet zo veel weerstand tegen een interpellatiedebat. Maar als later op de avond blijkt dat Modderman over de brief van de curator beschikt, slaat de stemming wat om. Daarin staat een opsomming van de vragen die Van Leeuwen binnenkort moet beantwoorden.

Frustratie

Maar, 'Waar gaan wij als raad eigenlijk over?' en 'Moet Van Leeuwen niet de kans hebben eerst de vragen van de curator te beantwoorden?' vragen raadsleden zich op hun beurt af. Burgemeester Pieter Smit grijpt in en stelt voor om eerst eens uit te zoeken in hoeverre de kwestie Opmaat juridisch gezien een zaak van de gemeenteraad is. Daar wordt uiteindelijk mee ingestemd, tot frustratie van Modderman, die niet wil zeggen hoe hij aan de brief komt.

Aansprakelijk

De curator praat halverwege december met Klaas van Leeuwen. In de weken daarna zal het eindverslag van Van Gessel klaar zijn en moet blijken of de curator Van Leeuwen aansprakelijk stelt voor het faillissement.
Meer over de kwestie Opmaat leest u hier, hier, en hier.