Boodschappen voor de Voedselbank

RTV Noord gaat de komende drie weken boodschappen inzamelen voor de voedselbanken in de provincie Groningen.
Armoede is een groot probleem in onze provincie. De stad Groningen staat qua armoede in Nederland zelfs op de tweede plaats. Meer dan zesduizend Groningers zijn afhankelijk van de voedselbank. Dat worden er steeds meer en het is steeds moeilijker om aan spullen te komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de voedselbanken de voorraadkast leeg raakt.

Actie

RTV Noord komt daarom samen met de negen voedselbanken in Groningen in actie om zoveel mogelijk boodschappenpakketten samen te stellen. De actie 'Boodschappen voor de Voedselbank' begint maandag 2 december. Elke dag gaan onze verslaggevers op pad door de hele provincie. Via radio, televisie en internet is de actie te volgen. We besteden ook aandacht aan de verhalen van cliënten en vrijwilligers van de voedselbanken.

Boodschappenlijst

In overleg met de voedselbanken hebben we een boodschappenlijst gemaakt (zie hieronder). Het gaat om houdbare levensmiddelen en andere dagelijkse boodschappen waar mensen echt iets aan hebben. We vragen Groningers om mee te helpen door deze boodschappen voor de voedselbank te kopen en te doneren.

Inleveren

Aanbieden van de 'Boodschappen voor de Voedselbank' kan op drie manieren. Iedere werkdag tussen 08.30 uur en 18.00 uur bent u van harte welkom bij de Mediacentrale (Helperpark 298) in Groningen. Daar staan we klaar om boodschappen in ontvangst te nemen. Er zijn ook diverse inleverpunten bij supermarkten in onze provincie. Daarnaast rijden onze verslaggevers deze periode elke dag door de provincie met een speciale 'Voedselwagen'. De boodschappen kunnen bij de verslaggever worden ingeleverd.

Actiedag

Op de laatste dag - maandag 23 december - hopen wij zoveel mogelijk boodschappenpakketten te kunnen maken. Samen met de vrijwilligers van de negen voedselbanken stellen we mooie, gelijkwaardige pakketten samen. Dat gebeurt in de centrale hal van de Mediacentrale in Groningen. Deze actiedag is de hele dag te volgen op RTV Noord.