Mollema wil aankomst Tour in Groningen

Bauke Mollema pleit voor een touraankomst in Groningen in de editie van 2015. Dat zegt hij op Nu.nl.
De 27-jarige wielrenner zou het erg mooi vinden als de tweede etappe vanuit Utrecht naar Groningen gaat. Nog mooier had hij het gevonden als de Tour in 2015 in 'zijn' Groningen was begonnen, maar dat gaat niet gebeuren.
Donderdag is bekendgemaakt hoe de eerste in etappe door de stad Utrecht er uitziet. Het lijkt er vooralsnog niet op dat de tweede etappe richting het Noorden gaat.

Prudhomme

Het definitieve parcours wordt pas op 22 oktober 2014 bekendgemaakt. 'Ik heb dus nog even de tijd om tourbaas Christian Prudhomme te overtuigen van een noordelijke route', aldus Mollema. Mocht Groningen daadwerkelijk de finishplaats worden, dan gaat dat wel veel geld kosten, volgens Mollema. 'Het zal niet goedkoop zijn.'

Reactie Dick Heuvelman

Volgens oud-sportjournalist Dick Heuvelman, één van de initiatiefnemers van de start van de Giro d'Italia in Groningen in 2002, is de kans minimaal dat de Tour naar Groningen komt. 'Het is logistiek niet handig, omdat ze zo snel mogelijk naar Frankrijk willen en het kost minimaal een miljoen euro. De politiek in Groningen gaat daar de beurs niet voor trekken, want het Forum gaat voor', aldus Heuvelman.