Zweedse belangstelling voor Johansson

© JKBeeld
FC Groningen-speler Emil Johansson wordt nauwlettend in de gaten gehouden door een onbekende club uit zijn vaderland Zweden.
De verdediger werd afgelopen maandag bij de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong PEC Zwolle bekeken door een delegatie van deze club. 'Ik heb vrijdagmiddag een telefoontje gekregen van mijn zaakwaarnemer en ik heb van hem begrepen dat deze club tevreden was over mijn vertoonde spel van afgelopen maandag,' aldus Johansson. 'Ik heb afgesproken om de identiteit niet prijs te geven, maar ik hoop dat het tot een overgang komt.'
De 27-jarige Johansson wordt bij FC Groningen gezien als een 'overbodige speler' die mag uitkijken naar een andere club. Technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen heeft goede hoop dat er in de winterstop een oplossing komt voor de Zweed. 'Ik heb er vertrouwen in dat Johansson deze winterstop een nieuwe start kan gaan maken en dat zal ook goed voor hem zijn. Ik heb begrepen van zijn zaakwaarnemer dat er nog meer clubs uit verschillende landen interesse in hem hebben, maar in onderhandeling met een club zijn we nog niet,' aldus Veldmate.