Kim Polling sluit gouden jaar af met zilver

© Archief Marc Doornbos
Judoka Kim Polling stond bij de Grand Slam van Tokyo voor de zevende keer dit jaar in de finale. Zes keer won ze goud, in Japan moest ze genoegen nemen met het zilver.
In de finale van de klasse tot 70 kilogram ging de judoka uit Zevenhuizen met yuko onderuit tegen Chizuru Arai uit Japan. De rest van haar partijen won ze met ippon.
Polling kwam dit jaar in actie bij acht grote toernooien. Het leverde haar zes gouden, een zilveren en een bronzen medaille op.

Indrukwekkend jaar

Kim Polling begon het jaar bijzonder goed met maarliefst vijf toernooizeges op rij. Ze won goud bij de World Cup van Sofia, de Grand Prix in Düsseldorf, de Grand Slam van Parijs, het Europees kampioenschap en de World Masters in Tyumen.
In Juli scheurde ze een knieband, maar dat weerhield haar er niet van om anderhalve maand later de bronzen medaille op te eisen bij haar WK-debuut in Rio de Janeiro. Vorige week pakte ze nog eens goud bij de Grand Prix van Abu Dhabi, om vervolgens het jaar af te sluiten met zilver bij de Grand Slam van Tokyo.