Veel negatieve reacties op filmpje Groninger Bodem Beweging

Het filmpje met het meisje 'Mieke' van de Groninger Bodem Beweging krijgt op sociale media veel negatieve reacties.
In het filmpje is te zien hoe een meisje bang in een hoekje zit weggedoken, uit angst voor aardbevingen. Een stem vertelt dat Mieke wordt bedreigd door geld. Het filmpje doet denken aan reclames tegen kindermisbruik of inzamelingsacties voor Giro 555.
Lambert de Bont van de Groninger Bodem Beweging zegt de ophef wel te begrijpen. "Filmpjes met een kind raken mensen heel erg en roepen associaties op met vluchtelingen." De Bont is het er niet mee eens dat het spotje zijn doel voorbij schiet. "We krijgen hierdoor aandacht. Het aardbevingsprobleem komt daardoor scherper op tafel, dat is ons doel."
Na dit spotje volgen nog twee, die allemaal verspreid worden via sociale media. Het tweede filmpje, dat volgende week wordt gepubliceerd, gaat over een werkloze die zijn huis niet meer kan verkopen.
Ik hoop dat de andere filmpjes beter zijn , vind dit een hele slechte http://t.co/8RRkSbDugA #aardgas #bodembeweging #rtvnoord #gaswinning
— Wedderplase (@Wedderplase)
@richard110370 @Zonnebloem1971 door schromelijk overdrijven en stemmingmakerij gaat de rest van Nl je echt niet serieus nemen. In tegendeel.
— Janine Abbring (@JanineAbbring)
Als het op deze onsmakelijke manier moet... Pompen aan en laat de #GroningerBodemBeweging snel een eind wegzakken! http://t.co/3hmZXc2Pi0
— Peter Brouwer (@peter_brouwer)