Nominaties Robben en Kromowidjojo

Voetballer Arjen Robben uit Bedum en zwemster Ranomi Kromowidjojo uit Sauwerd zijn genomineerd voor de verkiezing van Sportman en Sportvrouw van het Jaar.
Robben, die met Bayern München dit jaar onder meer de Champions League won, moet het opnemen tegen turner Epke Zonderland en schaatser Sven Kramer. Ruud Gullit was in 1987 de laatste voetballer die werd gekozen tot Sportman van het Jaar.
Kromowidjojo, die de voorgaande twee edities won, pakte het afgelopen jaar drie bronzen en één gouden medaille bij de Wereldkampioenschappen in Barcelona. Ze heeft concurrentie van wielrenster Marianne Vos en schaatsster Ireen Wüst.

Sportploeg

De Groninger beachvolleyballer Alexander Brouwer komt samen met Robert Meeuwsen in aanmerking voor de titel Sportploeg van het Jaar. Ze werden dit jaar Wereldkampioen en moeten zich meten met de roeimannen vier-zonder en de mannen achtervolgingsploeg (schaatsen).

Coach

De Groninger roeibondscoach Mark Emke strijdt met Gerard Kemkers (schaatsen) en Daniël Knibbeler (turnen) om de titel Coach van het jaar. Emke won eind augustus met de vier-zonder goud met het Nederlandse team op de Wereldkampioenschappen in Zuid-Korea.
Het Sportgala waarop de prijzen worden uitgereikt vindt plaats op 17 december in de Amsterdamse RAI.