Inwoonster Warffum houdt actie voor voedselbank

Beth Bijsterveld uit Warffum leefde van onderzoek naar onderzoek. Maar daar heeft ze nu schoon genoeg van. Ze wil weer leven en dan vooral voor anderen.
Beth heeft een zeldzame vorm van kanker. De ernstige ziekte heet Neuro Endocriene Tumoren (NET). Ze heeft iedere dag last van buikpijn, overgeven en maagzuur. Haar toekomst is zeer onzeker, maar na vele onderzoeken en behandelingen wil ze zich niet meer bezighouden met haar ziekte. Beth wil nu vooral genieten van het leven en dingen doen voor anderen.

Opgelucht

'De ziekte is er, maar ik wil vooral genieten van de goede dagen en ik wil een leven leiden rondom mijn ziekte,' zegt Beth Bijsterveld. 'Ik ben opgelucht door deze beslissing. Ik wil me ook weer meer met anderen bezighouden.' Beth begon vorige maand daarom via Facebook een actie om speeldgoed in te zamelen voor de voedselbank. Volgens haar is het een groot succes.
Woensdagmiddag kunnen de ouders die van de voedselbank Hogeland gebruik maken, een stuk speelgoed uitzoeken. Bijsterveld is blij dat ook deze families nu een mooie pakjesavond hebben.

Zeldzaam

Neuro Endocriene Tumoren (NET) komt slechts bij twee op de honderduizend mensen voor. Deze kankersoort kan in het hele lichaam ontstaan, maar komt het vaakst voor in de maag en darmen. Omdat de ziekte zo zeldzaam is, is er nauwelijks iets over bekend.