OZG heeft geld voor nieuw ziekenhuis nog niet rond

Over een half jaar moet de schop in de grond, maar de financiering van het nieuwe ziekenhuis bij Scheemda is nog niet rond. De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) is hierover in gesprek met zorgverzekeraar Menzis, het UMCG, de Provincie en de gemeente Oldambt.
"Ik kan daar niks over zeggen. Het is allemaal koffiedik kijken", zegt OZG-woordvoerster Simone Blaauboer. Hoeveel miljoenen euro's er met de bouw van het nieuwe ziekenhuis zijn gemoeid, wil ze niet zeggen. Of het twijfelachtig is of de financiering rond komt evenmin.

Drempel

Het eigendom van de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten hangt de OZG in elk geval nog stevig om de nek. "Wat kunnen we met die panden als we vertrekken. Ja, dat is ook een van de trajecten waar we heel hard mee bezig zijn", zegt Blaauboer. "Als alles verloopt zoals we hopen dat het gaat verlopen dan kan [in het voorjaar] de schop in de grond. Maar let wel, het is een dynamische wereld. En ik denk dat als we met z'n allen de eerste voet over de drempel zetten, zeker weten dat het zo is."

Hamerstuk

De gemeente Oldambt investeert in ieder geval 1,8 miljoen euro in de infrastructuur en riolering op de nieuwe locatie. Via de onroerendezaakbelasting (ozb) verwacht de gemeente dit geld eenvoudig terug te verdienen. Het investeringsvoorstel wordt door de voltallige raad gesteund, bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering. Over veertien dagen is de toestemming om een ziekenhuis te bouwen waarschijnlijk een hamerstuk.