Bewoners woonschepenhaven ontevreden over plan gemeente

Het leek zo mooi: na tien jaar gesteggel zouden de bewoners van de woonschepenhaven in de stad en de gemeente Groningen het eens zijn over de opknapbeurt van de haven. Maar schijn bedriegt...
De woonbootbewoners zijn allerminst tevreden over het plan van de gemeente. Volgens Hans Stok van de Vereniging Woonschepenhaven worden alle boten zonder overleg verplaatst. Dit levert problemen op met terrassen, schuurtjes en aansluitingen. De mensen zouden zelf voor de kosten opdraaien.
Ook voorzien de woonbootbewoners problemen bij de aanleg van de riolering. Volgens hen gaat dit heel anders dan op de wal en heeft de gemeente Groningen daar totaal geen ervaring mee.
Bovendien ligt er verontreinigd slib in de haven. De woonbootbewoners zeggen dat zij een milieurapport in hun bezit hebben, waaruit blijkt dat het slib ernstiger vervuilld is dan gedacht. Het opruimen gaat dus ook veel meer kosten.
De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het plan van de burgemeester en wethouders. De bewoners van de woonschepenhaven willen dat deze beslissing wordt uitgesteld, totdat er een beter voorstel op tafel ligt.