Te koop: te dure Oldambtster theaterstoelen

De gemeente Oldambt probeert zo snel mogelijk ruim vierhonderd theaterstoelen te verkopen. De opslag van de stoelen uit de oude Klinker heeft de gemeente al bijna 30.000 euro gekost.
En dat is al meer dan de stoelen überhaupt hebben gekost. Burgemeester Pieter Smit wil ze dan ook zo snel mogelijk van de hand doen. De opslag - onder speciale omstandigheden om ze goed te houden - kost 500 euro per maand. "Ik had me dat nooit gerealiseerd tot de VCP er deze week een vraag over stelde", zegt Smit. "We hebben al diverse contacten in Nederland geprobeerd, maar we zijn ze nog niet kwijt. We zijn nu bezig met een lijntje in Oost-Europa, want dit kost bij elkaar veel te veel geld." Een aantal stoelen is in bruikleen gegeven aan het museum Slag bij Heiligerlee.

Nieuwe stoelen

De aanschaf van de stoelen in 2005 kostte de gemeente Winschoten 27.000 euro. Toen drie jaar later het theater in Winschoten dicht ging werden de stoelen opgeslagen, met de bedoeling dat ze in het nieuwe cultuurhuis zouden worden teruggeplaatst. Probleem is echter dat daar veel minder van deze nieuwe stoelen in passen dan het aantal stoelen dat de nieuwe Klinker nodig heeft voor een gezonde exploitatie. En dus moet de gemeente Oldambt nieuwe (andere) stoelen kopen.
Smit hoopt met de verkoop toch nog wat van het bedrag dat het opslaan heeft gekost terug te krijgen.