Tafels en stoelen dreven rond in Hotel De Boegschroef

Een fikse strop voor de eigenaren van hotel/restaurant De Boegschroef in Delfzijl. Voor de tweede keer in zes jaar tijd heeft het hoge water een deel van de inventaris vernield.
Volgens eigenaar Paul Oldenburger kwam het water donderdagnacht tot 75 centimeter hoogte en dreven de tafels en stoelen in het rond. De hele nacht is hij met vier collega-medewerkers in touw geweest om water te hozen.
Vooral in het restaurant is er schade, omdat dit lager ligt dan de rest van het hotel. 'Alle spullen lagen in het vieze, brakke water. Ik ben bang dat alles vernieuwd moet worden. De vloerbedekking in de hotelgang moet in elk geval gereinigd worden door een gespecialiseerd bedrijf', aldus Oldenburger. Hij en zijn vrouw hadden net geïnvesteerd in een nieuwe serre, die een ton kostte.
De hoteleigenaar heeft nog geen idee van de omvang van de schade. Oldenburger kan hiervoor geen beroep doen op zijn verzekeraar, aangezien die niet uitbetaalt bij schade veroorzaakt door overstromingen.
Voordat de problemen ontstonden, maakte Oldenburger zich geen zorgen over het aangekondigde springtij: 'We kunnen een waterpeil van 4 meter 50 hebben, voordat het water door de voordeur sijpelt. De voorspellingen waren donderdag lager. Maar opeens kwam het water heel snel omhoog.'