Soep stroomt binnen, schaarste aan scheermesjes

De actie Boodschappen voor de Voedselbank van RTV Noord heeft in de eerste week veel reacties en boodschappen opgeleverd. De kantine van RTV Noord fungeert deels als magazijn waar de boodschappen gesorteerd staan op rolcontainers. Maar er is nog ruimte genoeg!
U kunt uw boodschappen voor de Voedselbank dan ook bij ons blijven
.

Wat loopt goed?

Pasta, sauzen voor pasta en blikken groente hebben we in deze eerste week in grote aantallen in ontvangst mogen nemen. Rijst, koffie en thee doen het ook erg goed. Er komen veel producten binnen die niet op de boodschappenlijst staan, maar waar de Voedselbanken erg blij mee zullen zijn. Zoals koekjes, crackers en heel veel blikken soep.

Waar is behoefte aan?

Er is natuurlijk behoefte aan alle soorten boodschappen, maar producten als babymelkpoeder, olijfolie en wasmiddel lopen duidelijk achter op de rest. Van bakboter en scheermesjes is aanzienlijk minder ingeleverd, maar ook aan deze producten is een grote behoefte bij de Voedselbank.
Op onze website kunt u in de gaten houden wat de stand van zaken is en aan welke producten bijvoorbeeld nog behoefte is.

Houdbaarheid

Het is belangrijk om de houdbaarheid van producten te controleren voordat u ze inlevert. De ingezamelde boodschappen worden namelijk pas op 23 december aangeboden aan de voedselbanken in onze provincie en de pakketten kunnen tot april 2014 worden opgehaald bij de Voedselbanken.

Verslaggevers

Onze verslaggevers gaan de komende twee weken weer de provincie in om boodschappen op te halen. Hou radio, televisie en internet in de gaten om te weten waar we staan.

Inleveren bij de supermarkt

Heeft u de verslaggever toch gemist of komt het niet uit, dan kunt u u uw boodschappen ook bij verschillende supermarkten inleveren. Zij hebben zich aangemeld als vaste inzamelpunten voor de actie 'Boodschappen voor de Voedselbank'.