Flames uitgeschakeld in Europa

De basketballers van GasTerra Flames zijn uitgeschakeld in de EuroChallenge. In MartiniPlaza werd met 63-70 verloren van het Belgische Okapi Aalstar, dus is de laatste Europese wedstrijd tegen Reggio Emilia volgende week slechts een formaliteit.
Flames begon slecht aan de wedstrijd en keek na het eerste kwart al tegen een achterstand van twaalf punten aan (11-23). Opmerkelijk was dat jongeling Maarten Bouwknecht er in het tweede kwart in mocht van coach Ivica Skelin voor Cashmere Wright. Bij rust was de achterstand elf punten (24-35).
In de tweede helft kwamen de Groningers weer helemaal terug in de wedstrijd. Flames speelde met veel meer passie en boog de achterstand om in een voorsprong van twee punten aan het einde van het derde kwart (47-45). Flames gaf die voorsprong echter weer uit handen in het vierde kwart. De bezoekers maakten al snel een run van dertien punten en gaven de voorsprong niet meer uit handen.
Topscorer aan de kant van de Groningers was Ross Bekkering met dertien punten.
Flames staat na vier nederlagen en één overwinning laatste in de poule. De Groningers kunnen zich, met nog één wedstrijd te gaan, niet meer plaatsen voor de volgende ronde van de EuroChallenge.