Outletcentrum lijkt oplossing voor ziekenhuis

Het Lucasziekenhuis in Winschoten
Het Lucasziekenhuis in Winschoten
Een outletcentrum lijkt de oplossing voor de Ommelander Ziekenhuis Groep om van het Lucasziekenhuis in Winschoten af te komen. Projectontwikkelaar VastGoud heeft twee weken geleden zijn plannen hiervoor gepresenteerd aan het college van Oldambt.
Nieuwbouw

Het Groninger bedrijf VastGoud is een aantal maanden geleden door de OZG gevraagd zich over de ziekenhuispanden in Winschoten en Delfzijl te buigen. Vorige week ontkende de OZG nog dat een outletcentrum de oplossing was in Winschoten, maar woordvoerster Simone Blaauboer bevestigt nu de presentatie van de plannen van VastGoud. "Wij moeten die panden kwijt, vanwege onze nieuwbouw in Scheemda", zegt Blaauboer. De OZG heeft de
voor de nieuwe locatie nog niet rond, mede omdat er nog geen zekerheid is over de verkoop van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Wat er met Delfzicht moet gebeuren is nog niet duidelijk.

Allerminst zeker

Of het zover komt voor VastGoud en de OZG is overigens allerminst zeker. VastGoud is namelijk niet de enige projectontwikkelaar die een outletcentrum in Winschoten wil bouwen. Ook Revascom heeft een presentatie gegeven aan het college van Oldambt. "We hebben beide plannen nu gezien", zegt wethouder Klaas van Leeuwen. "Maar plannen maken is één, die plannen uitwerken en verder onderbouwen is natuurlijk twee. Er moet een toetsingskader komen, zodat we deze plannen kunnen beoordelen."
Dagblad van het Noorden meldt woensdagochtend dat de financiering volgens VastGoud-directeur Harm de Vries geen probleem is. Er zou 40 tot 50 miljoen geïnvesteerd moeten worden om het outletcentrum te realiseren.