Bom barst alsnog bij D66 Oldambt

De bom onder D66 in de gemeente Oldambt die onschadelijk leek gemaakt is alsnog gebarsten. Leo de Raad en Albert Kuiper, voorzitter en secretaris van het bestuur van de afdeling, zijn opgestapt.
Twee weken geleden zegden De Raad en fractievoorzitter Johnny de Vos de samenwerking op met raadslid Ger Klein. Op tal van onderwerpen liepen de meningen uiteen en er leken twee kampen binnen de partij te zijn ontstaan. Voorzitter van het regiobestuur Jakob Zwinderman en burgemeester Pieter Smit (D66) spraken daarna uitvoerig met de betrokkenen en uiteindelijk werd naar buiten gebracht dat de breuk was gelijmd.
Maar uit het opstappen van De Raad en Kuiper blijkt dat de lijmpoging toch niet geheel geslaagd is. De Vos betreurt de gang van zaken. "Ik heb nog niet gehoord dat hun vertrek definitief is", zegt hij in een eerste reactie. "Maar ik kan wel zeggen dat Leo en Albert de laatste jaren heel erg belangrijk zijn geweest voor D66 en ze hebben de partij ook kleur gegeven. Dus dit is heel erg jammer."

Geen reactie

De Raad en Kuiper waren vooralsnog niet bereikbaar. Zwinderman bevestigde woensdagmiddag het opstappen en liet weten dat het regiobestuur nog met een reactie komt. Die is een paar uur later kort en krachtig, namelijk dat de taak van De Raad voorlopig wordt overgenomen door Antje Diertens en Evelien Wolthuis, vice-voorzitter en secretaris van het Regiobestuur D66 Groningen. Zij zullen de zittende bestuurders ondersteunen in het bestuurlijk werk. Over Albert Kuiper wordt in het bericht niet meer gesproken.