Groninger politici en organisaties doen aanbod aan Essent

De gemeente en de provincie Groningen en een viertal organisaties roepen in een brief aan Essent op vooral in Groningen te blijven.
Het energiebedrijf maakte in augustus bekend zijn vestiging in de stad naar Zwolle te verplaatsen. Vorige maand kwam Essent op dat besluit terug omdat de ondernemingsraad naar de rechter dreigde te stappen. Wat nu met de vestiging van tweehonderd mensen gebeurt, is onduidelijk.

Huisvesting en personeel

De gemeente, provincie, Rijksuniversiteit, Hanzehogeschool, het UMCG en Energy Valley schrijven in de brief dat ze het aantrekkelijk kunnen maken voor Essent om hier te blijven. De huisvestingslasten zouden omlaag kunnen door te verhuizen naar een goedkoper pand. Zo heeft de gemeente twee panden beschikbaar waar Essent gebruik van kan maken. Verder wordt gesproken over een samenwerking met de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit zodat Essent verzekerd is van flexibel en geschikt personeel.

Verbondenheid met de regio

De briefschrijvers doen een beroep op de verbondenheid van Essent met de regio. Essent is volgens hen een belangrijk merk in het Noorden. Niet alleen als bedrijf maar ook vanwege bijvoorbeeld het hoofdsponsorschap van FC Groningen.

Studenten

Groningen zou bij uitstek geschikt zijn als vestigingsplaats. Hier zijn de komende jaren duizenden studenten energie aan de Energy Academy Europe en het Energy College van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool.