School Ten Boer waarschuwt voor kinderlokker

© Melle van der Kolk
In Ten Boer is een kinderlokker gesignaleerd. Basisschool De Huifkar waarschuwt ouders in een e-mail voor een man die afgelopen dinsdag enkele kinderen probeerde mee te nemen.
Bij sporthal Tiggelhal zou hij een aantal kinderen uit groep zes hebben gevraagd met hem mee te gaan in zijn auto. Als beloning zouden ze een ijsje krijgen. De kinderen vertelden het hun ouders, die daarop gelijk contact opnamen met de politie. De politie bevestigt het verhaal en onderzoekt de zaak.
Het zou gaan om een brildragende man met grijs haar die in een grijze Citroën rijdt. De kinderen gaven een deel van het kenteken door aan de politie.
Volgens directeur Henri de Goede van De Huifkar is dit tot nu toe het enige voorval: 'We hebben geen signalen binnengekregen dat de man vaker een poging heeft gedaan om kinderen mee te nemen. Toch willen we de ouders en leerlingen ervoor waarschuwen, zodat we ons zelf achteraf niet hoeven te verwijten dat we geen actie hebben ondernomen.' Volgens de politie is er verder nog geen reden voor bezorgdheid.