Nieuwe rol valt Zivkovic zwaar

FC Groningen-spits Richairo Zivkovic begrijpt dat hij zondag tegen Feyenoord begint als wisselspeler.
De pas 17-jarige aanvaller zegt teleurgesteld te zijn over zijn eigen prestaties als basisspeler. 'Ik heb niet gebracht wat ik wou brengen. Ik heb het niet zo goed gedaan en dan is het logisch dat de trainer mij ernaast zet', aldus Zivkovic.

'Frisse is eraf'

Trainer Erwin van de Looi vindt het niet meer dan logisch dat Zivkovic zijn basisplaats kwijt raakt: 'Hij heeft een heel mooi halfjaar gehad. Zijn carrière heeft een verschrikkelijke vlucht genomen, maar je merkt nu wel dat het echt frisse er een beetje af is. Dat is hartstikke logisch als je zeventien jaar bent en zoveel minuten in de Eredivsie maakt', zegt Van de Looi.

'Niet volle honderd procent gegeven'

Voor Zivkovic is de rol van wisselspeler na een periode van basisklant een nieuwe en dat gaat hem niet makkelijk af. Op zowel de training van donderdag als vrijdag was te zien dat hij niet de volle honderd procent gaf. 'De ene keer doe ik tijdens de training wel mijn best en de andere keer een beetje minder. Het is moeilijk voor mij om er mee om te gaan.'

'Zivkovic moet hard werken'

Dat Zivkovic de afgelopen twee dagen niet voluit getraind heeft, was Van de Looi niet ontgaan. 'Daar heb ik hem duidelijk op aangesproken. Ik snap dat hij teleurgesteld is en ik snap ook dat hij er best wel mee zit en dat er veel in zijn hoofd omgaat, maar ik vind dat je één ding altijd moet doen en dat is hard werken en dat heb ik hem duidelijk verteld', aldus zijn trainer.