'De Leeuw of Adorján vervangt Zivkovic tegen Feyenoord'

Tijdens de vrijdagtraining werd niet geheel duidelijk wie de plaats van Richairo Zivkovic in neemt in de basis. Zowel donderdag als vrijdag trainde FC Groningen in partijvorm met twee verschillende spitsen.
Zowel Michael de Leeuw als Krisztián Adorján stonden in de punt van de aanval. Wat wel duidelijk werd deze week op het trainingsveld is dat Stefano Magnasco weer terugkeert in de basis. De Chileen was vorige week zondag tegen ADO Den Haag geschorst. Dat betekent dat Timo Letschert op de bank moet plaatsnemen. Nick Bakker, Henk Bos, Nick van der Velden en Género Zeefuik zullen zondag in de Kuip sowieso niet in trainingspak verschijnen. Het viertal is afwezig door blessureleed.

Profiteren van de ruimte

FC Groningen treft in Feyenoord een tegenstander die de laatste weken aardig in vorm lijkt. De Rotterdammers wonnen de laatste twee competitiewedstrijden van PSV en Heerenveen. Groningen kan zich dus opmaken voor een 'hete' openingsfase. 'Ze spelen zeer agressief, zeer ver vooruit, met veel druk op de tegenstander. Dat kunnen we aan het begin van de wedstrijd zeker verwachten', aldus trainer Erwin van de Looi. 'Aan ons de taak om daar onderuit te voetballen. Dat betekent dat de tegenstander veel druk geeft en dat er ook ruimte voor ons komt om te voetballen. Daar moeten we gebruik van maken.'
Vermoedelijke opstelling:
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Chery, Hiariej; Kostic, De Leeuw/Adorján en Kirm.