Bobsleeër Van Calker te langzaam in Lake Placid

© Archief RTV Noord
Bobsleeër Edwin van Calker heeft zich vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Lake Placid nog niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Sotsji.
De Groningse bobber was te langzaam in de tweemansbob, waarin hij met Sybren Jansma naar beneden gleed. Het koppel eindigde na twee runs als zeventiende. Een plaats bij de eerste tien is vereist voor Van Calker om zijn nominatie om te zetten in een kwalificatie.
De winst in de Amerikaanse wintersportplaats was voor de Amerikanen Steven Holcomb en Steven Langton. Zij noteerden een totaaltijd van 1.50,62. Van Calker was twee seconden trager dan winnaar Holcomb. In de tweede run was hij met de twaalfde tijd (56,28) beduidend beter dan in de eerste run, waarin hij de twintigste tijd (56,40) noteerde.
'Dit is balen. Weer een sneeuwrace na Calgary en Park City', mopperde Van Calker over het weer in Lake Placid. Doordat hij in de sneeuw naar beneden moest, werd de baan snel trager en daar had hij last van. 'We zijn goed gestart en ik heb goed gestuurd, dan is het jammer dat dit resultaat eruit komt. We hadden onder normale omstandigheden een goede klassering kunnen neerzetten.'
Van Calker en Jansma krijgen zaterdag een nieuwe kans in de tweemansbob.