Muisstil bij Leekster Eagles

© Antje van der Wal/Leekster Eagles
Leekster Eagles-coach Symen Abe Hoekstra heeft zijn spelers flink de waarheid verteld na afloop van de wedstrijd tegen koploper FC Marlene. Zijn ploeg verloor het duel met 12-4.
Hoekstra had volop reden om fel van leer te trekken, want in de rust stond het nog 4-4. In de eerste drie minuten van de tweede helft stapelde Leekster Eagles fout op fout waardoor Marlene uitliep naar 7-4. Toen was de wedstrijd in feite gespeeld. 'De helft van het team kan het niet belopen, dan moet je geen onnodige risico's nemen', zei de hevig teleurgestelde coach na afloop. 'Het is dramatisch dat je je zo laat afslachten, het was ook muisstil in de kleedkamer', deed hij er nog een schepje bovenop.
In de eerste twintig minuten kwam Leekster Eagles drie keer op voorsprong en behoorde een stunt tegen de ranglijstaanvoerder tot de mogelijkheden. In de tweede helft was het team geen schim meer van de ploeg voor rust.
De doelpunten van Leekster Eagles werden gescoord door Stefan Brouwer(2), Freddie van der Velde en een eigen doelpunt van Marlene. Leekster Eagles staat op de voorlaatste plaats in de Erdivisie met zeven punten uit twaalf wedstrijden.