KNVB onderzoekt ongeregeldheden tijdens wedstrijd Farmsum en VVK

© Richard Degenhart
De tuchtcommissie van de KNVB district Noord onderzoekt de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd van zondag 8 december tussen Farmsum en VVK.
Hoeveel spelers er in het onderzoek betrokken zijn is niet bekend. Beide ploegen zijn voorlopig uit de competitie gehaald. Farmsum zou een uitwedstrijd spelen tegen Zevenhuizen en voor VVK stond een thuiswedstrijd tegen Heiligerlee gepland.
Het duel van een week geleden ontaarde in een massale vechtpartij. Daarbij werd een grensrechter van Farmsum geslagen en één speler raakte gewond. VVK-voorzitter Henk Meertens wil niet meer zeggen dan 'dat het vervelend is dat het gebeurd is'. Volgens Meertens is niet bekend wanneer het onderzoek afgerond is.
Bij VV Farmsum wil men niet reageren in de media. Op de website van de club staat het volgende: 'Wij hebben besloten om over het incident geen uitlatingen richting pers te doen. Wij wachten het onderzoek van de KNVB met vertrouwen af. Wij vragen onze leden, in belang van dit onderzoek, niet te reageren in de pers of sociale media. Verder is uitgesproken dat wij als bestuur achter onze leden staan.'