Van Calker plaatst zich eindelijk voor Olympische Spelen

© Archief RTV Noord
Edwin van Calker heeft zich zondag met de viermansbob geplaatst voor de Olympische Spelen in Sotsji. Bij de wereldbekerwedstrijden in Lake Placid eindigde het team als achtste. Dat was net voldoende voor kwalificatie.
Van Calker kwam over twee runs tot een totaaltijd van 1.50,69. De Nederlandse bob was daarmee slechts 0,01 sneller dan de Canadese bob van Justin Kripps, die als negende eindigde. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Steven Holcomb (1.50,15).
Pas bij een klassering in de top acht was Van Calker zeker van deelname aan de Spelen in februari. Dat lukte hem bij de vorige wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City steeds net niet. Bij beide wedstrijden eindigde de Nederlandse bob als tiende.
Met de tweemansbob is Van Calker nog lang niet zeker van deelname aan het belangrijkste wintersporttoernooi. Op die discipline heeft hij een top 10-klassering nodig. Met zijn prestaties in Calgary (18e), Salt Lake City (22e) en Lake Placid (17e en 14e), is hij daar nog ver van verwijderd.