Ook Transavia schrapt vluchten Groningen Airport Eelde

Transavia schrapt met ingang van het zomerseizoen de vluchten op Málaga en het Turkse Dalaman vanaf Groningen Airport Eelde. Eerder op maandag werd al bekend dat Ryanair niet terugkomt met vluchten op Milaan-Bergamo.
Juist het vertrek van Transavia is opvallend, volgens verslaggever Goos de Boer. "Het is altijd een belangrijke, betrouwbare partner geweest." Dat Transavia zich nu terugtrekt zou met het failissement van reisorganisatie OAD te maken hebben.
"Via OAD kwamen altijd veel boekingen binnen. Nu het bedrijf niet meer bestaat, vreest Transavia een grote teruggang in het aantal boekingen", dat laat de luchtvaartmaatschappij RTV Noord weten.

Hoop

De luchthaven hoopt er toch nog uit te kunnen komen met de luchtvaartmaatschappij. Transavia laat weten dat er geen weg meer terug is en dat de twee vluchten niet zullen terugkeren in het zomerseizoen van 2014.
Dat Ryanair vertrekt, komt niet als grote verrassing. De maatschappij staat erom bekend snel te vertekken als het aantal passagiers tegenvalt.