Zoodsma over Lycurgus: 'respectloos en beneden alle peil'

© RTV Noord
Voormalig coach Ronald Zoodsma van Abiant/Lycurgus is niet te spreken over de communicatie bij de volleybalclub. Hij wacht nog steeds op zekerheid over de functie die hij bij de club gaat bekleden.
Sinds zijn vertrek als coach in mei is er al sprake van dat Zoodsma betrokken blijft bij de club op commercieel of technisch vlak. Daar heeft hij nog steeds geen duidelijkheid over.
"Ik vind het vreemd dat de club geen gebruik maakt van mijn contacten, netwerk en expertise. Ik hoef er ook niet voor betaald te krijgen, maar ik wil wel graag weten wat de club van plan is", zegt de voormalige coach. "Dat verdien ik wel, nadat ik jarenlang keihard voor de club heb gewerkt. Ik vind het respectloos en beneden alle peil dat ik nog niks gehoord heb over de functie."

'Zoodsma boegbeeld van Champions League-plan'

Lycurgus-voorzitter Cees-Jan Gieskes laat weten dat de club in de toekomst juist een prominente rol weggelegd ziet voor Zoodsma. "Wij hebben de ambitie om binnen vijf jaar Champions League te spelen in Groningen en binnen dat plan moet Ronald Zoodsma juist een boegbeeld worden", aldus Gieskes.
"Wij willen absoluut niet van hem af. Ik vind ook niet dat het allemaal zo lang duurt en we hebben twee weken geleden nog contact gehad via de mail. Ik snap zijn teleurstelling wel, maar we zijn er nog niet uit hoe we de taken op commercieel en technisch vlak precies willen invullen."