Theaterstoelen oude Klinker zijn verkocht

De ruim vierhonderd theaterstoelen uit de oude Klinker in Winschoten zijn verkocht. Dat bevestigt burgemeester Pieter Smit.
De gemeente Oldambt heeft een deal gesloten met een meubelbedrijf uit Zoetermeer dat onlangs in Dagblad van het Noorden aangaf een klant in Marokko te hebben voor de stoelen. Het exacte verkoopbedrag kan burgemeester Pieter Smit nog niet noemen. Maar het gaat volgens hem 'niet om een gigantisch bedrag'.

Excuses

Smit betreurt dat hij de gemeenteraad onlangs onjuist heeft geïnformeerd en heeft via een e-mailbericht daarvoor zijn excuses aangeboden. Na vragen van de VCP kwam Smit er twee weken geleden achter dat de opslag van de stoelen (sinds 2008) de gemeente al bijna 30.000 euro had gekost. Maar hij zei tegen de raadsleden nog geen koper te hebben voor de stoelen. Nu blijkt dat ambtenaren al een mondelinge overeenkomst hadden met het bedrijf uit Zoetermeer.

Opgelucht

Voor de aanschaf van de stoelen legde de gemeenteraad van Winschoten in 2005 27.000 euro op tafel. De stoelen zouden aanvankelijk ook in de nieuwe Klinker worden geplaatst. Maar door een rekenfout passen daar niet genoeg van dit type stoelen in om het nieuwe theater rendabel te maken. "Ik ben opgelucht dat we nu van de stoelen af zijn", zegt Smit. "Want die teller liep steeds maar door. Voor 1 januari zijn de stoelen de deur uit."