Oldambt schroeft verhuispremie op

De gemeente Oldambt schroeft het budget voor verhuispremies voor ondernemers in Winschoten op van zes ton naar anderhalf miljoen euro. 'Ze staan in de rij', volgens wethouder Klaas van Leeuwen.
De subsidie die Oldambt beschikbaar stelt - maximaal 8000 euro per ondernemer - is bedoeld voor detailhandelaren die hun zaak willen verhuizen naar het hart van het winkelcentrum in Winschoten, in en rond de Langestraat. Vanwege de leegstand in de Rozenstad wil de gemeente de ondernemers graag dicht bijeen hebben, om een aantrekkelijk centrum te creëren.

Opknappen

Begin november meldde de eerste ondernemer zich op het gemeentehuis, inmiddels hebben veertig ondernemers zich gemeld, aldus Van Leeuwen. Het geld kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een gevel op te knappen.
Het budget voor de verhuissubsidie is onderdeel van het totale bedrag van 22 miljoen euro dat de komende jaren in de binnenstad van Winschoten wordt geïnvesteerd. Daarvan is 12,5 miljoen euro afkomstig van de provincie. Een bedrag van 3 miljoen euro moet nog bijeen worden gebracht. De gemeente Oldambt heeft dinsdagavond het 'actieprogramma' voor Winschoten gepresenteerd.