Rappers Jay-Z en Kanye West 'haten' FC Groningen

De Groninger fans van rappers Kanye West en Jay-Z zullen zich bij het horen van het nummer H.A.M. misschien even achter de oren hebben gekrabd. Is er in het achtergrondkoor nu echt "Ik haat FC Groningen" te horen?
Mamma Appelsap

De bijzondere songtekst werd ontdekt door de 18-jarige Hanna Grol uit Groningen. Zij meldde de ontdekking zondag in de
"Mamma Appelsap" op 3FM. Daarin worden Engelse songteksten waarin Nederlandse zinnen te ontdekken zijn gemeld. Het fragment verspreidt zich nu uitgebreid op de sociale media.

Beledigd

In het nummer H.A.M. van de bekende, Amerikaanse rappers Kanye West en Jay-Z ontdekte Hanna aan het einde van het nummer een operakoortje dat "Ik haat FC Groningen" zingt. Hanna voelde zich nogal beledigd: "Ik kom uit Groningen. Ik dacht: wat hoor ik nu!", zegt ze tegen de dj's van 3FM. Het fragment is hieronder te beluisteren.

Originele tekst

Hoewel het klinkt alsof Kanye West en Jay-Z echt een hekel hebben aan FC Groningen is de originele tekst toch anders. Het koor zingt "Hi fat tresi domine", wat latijn is voor het Engelse "These three lords arrived". Neemt niet weg dat er in elk geval gesproken mag worden van een succesvolle "Mamma Appelsap".

Groningse Mamma Appelsap

RTV Noord is benieuwd of u liedjes kent waarin een Groningse Mamma Appelsap te horen is? Kent u zo'n nummer? Mail dan naar opnoord@rtvnoord.nl.
Beluister hieronder ook een compilatie van andere fragmenten uit Mamma Appelsap: