Van de Looi: 'Deze week bepaalt hoe ik onder de kerstboom zit'

FC Groningen speelt deze week binnen vier dagen twee keer thuis tegen NEC.
Onveranderde opstelling

Donderdagavond is de eerste ontmoeting: dan spelen beide clubs tegen elkaar in de achtste finale van de KNVB-beker. FC-trainer Erwin van de Looi begint in de Euroborg met dezelfde elf namen als vorige week zondag tegen Feyenoord. Dus met opnieuw Michael de Leeuw in de punt van de aanval.

Lindgren

Van de Looi heeft verder nauwelijks personele problemen. Alleen het kwartet Van der Velden, Bos, Bakker en Lindgren is door blessures afwezig. De Zweed Lindgren kreeg dinsdagmiddag tijdens de training een tik op zijn voet en staat met een fikse bult enkele dagen buitenspel.

Zeefuik

Género Zeefuik keert daarentegen terug in de wedstrijdselectie. De spits raakte eind oktober in een competitiewedstrijd van de beloften geblesseerd aan zijn hamstring, maar is daarvan voldoende hersteld om op de bank te beginnen.

'NEC wil voetballen'

Van de Looi verwacht donderdagavond een leuke wedstrijd: 'NEC is geen ploeg, die speelt als een ploeg die onderaan staat. Ik verwacht dan ook een andere wedstrijd dan tegen ADO Den Haag. NEC wil hoog drukzetten en voetballen en niet inzakken. Ik denk dat twee ploegen het spel willen maken en verwacht daarom een leuke pot', aldus de oefenmeester.

Beide duels belangrijk

De trainer onderstreept het belang van deze tweeluik zo vlak voor de feestdagen. 'Ik maak geen onderscheid welke wedstrijd ik belangrijker vind. Beide duels zijn voor ons belangrijk, maar deze week bepaalt wel hoe ik onder de kerstboom zit.'
De opstelling van FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Kirm, De Leeuw en Kostic.