'Ik pik dit niet langer'

De solidariteit moet terugkomen in Appingedam, vindt Harry Rozema. De kersverse lijsttrekker van de SP wil een zetel in de Damster gemeenteraad en heeft een belangrijk doel: voor elkaar opkomen. De partij heeft op dit moment nog geen zetels in Appingedam.
Rozema (44) werkt in het dagelijks leven in de bouw en is daarnaast al een paar jaar actief bij de Socialistische Partij. Bij de SP probeert hij zijn idealen na te streven. Rozema heeft genoeg van 'dat eeuwige ik-verhaal'. "Ik pik dit niet langer. De solidariteit moet terug in Appingedam", aldus de lijsttrekker.
Het wordt een spannende tijd voor Rozema, hij heeft nog niet eerder in een gemeenteraad gezeten. Zenuwachtig is hij echter niet: "De partij staat achter me, dus ik zie er niet tegen op, ik heb er zin in."

Eerste poging

De partij gaat samen met Rozema voor het eerst sinds de geschiedenis van de Damster politiek, een gooi doen naar een zetel in de raad. Maar niet alleen in Appingedam wil de SP de raad in, ook in onder meer de gemeente Eemsmond wordt er voor het eerst een poging gewaagd.
Of het Rozema en de SP gaat lukken moet blijken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.