DJ's opgesloten in Tafelhuis in Winschoten

Richard Pathuis, Mitchell Weijermans en Janet van Weeren hebben zich donderdagavond vrijwillig laten opsluiten. De komende vijf dagen draaien de dj's verzoekplaatjes in het Tafelhuis op het Marktplein in Winschoten.
is een initiatief van de Ronde Tafel Winschoten, een organisatie die zich inzet voor goede doelen, in samenwerking met de lokale omroepen Radio Compagnie, Radio Westerwolde, Radio Menterwolde, RTV Stadskanaal, Radio Parkstad, Dollard Radio en RTV Blauwestad.

Sapjes

De dj's krijgen het - net als hun landelijke collega's bij Serious Request in Leeuwarden - niet makkelijk. Het enige dat ze de komende dagen te eten krijgen zijn sapjes en supplementen, onder toezicht van een diëtist. Burgemeester van Oldambt Pieter Smit en Miss Oldambt draaiden om 19:00 uur donderdagavond de deur van het Tafelhuis op slot.

Voedselbanken

Mensen kunnen de komende dagen telefonisch en via sms plaatjes aanvragen. Het geld dat met de actie wordt ingezameld gaat naar de verschillende voedselbanken in de regio waar de lokale omroepen uitzenden. RTV Blauwestad zendt de actie de komende dagen live uit.