Ouders en leerlingen willen Montessorischool in Pieterburen houden

Ouders en kinderen in Pieterburen en Westernieland willen niet dat Montessorischool De Getijden uit Pieterburen gaat verdwijnen.
Eigen tempo en rust

De toekomst van de school, die onder schoolbestuur Lauwers en Eems valt, is onzeker. Lauwers en Eems heeft onderzoek laten doen naar het voortbestaan van al zijn 21 scholen en de resultaten van dat onderzoek worden in januari verwacht. De Getijden heeft de afgelopen jaren de omschakeling gemaakt naar het Montessorisysteem. Behalve in de stad Groningen, is nergens in onze provincie zo'n school. De kinderen werken in hun eigen tempo en zelfstandigheid is belangrijk. Volgens de ouders zijn ook de kleine klassen en de rust in de school van grote waarde. Hierdoor is De Getijden ook geschikt voor kinderen, die minder goed presteren in grote scholen.

Van twaalf scholen naar zeven

De gemeente De Marne, waar Pieterburen onder valt, is eigenaar van het schoolgebouw. De gemeente heeft eerder besloten om het aantal scholen binnen haar grenzen terug te brengen van twaalf naar zeven. Wat dit betekent voor De Getijden is nog niet duidelijk.

Bezoek burgemeester

Om te laten zien hoe blij de kinderen en hun ouders zijn met De Getijden, hadden ze donderdag burgemeester Koos Wiersma uitgenodigd voor de kerstviering. Hij vond het mooi om te zien hoe trots de ouders zijn op de school en dat ze zoveel waarde hechten aan het Montessorisysteem, dat volgens de ouders heel goed past in een dorp als Pieterburen.

Gemeenteraad

De gemeenteraad praat in februari opnieuw over de toekomst van de scholen in de gemeente De Marne en dus ook over De Getijden. De ouders hopen dat de school van de stichting Lauwers en Eems en de gemeente De Marne in ieder geval nog een aantal jaren de kans krijgt om zichzelf te bewijzen als Montessorischool.