Wright de grote man bij Flames

Met zijn 1.83 m. is hij de kleinste speler van GasTerra Flames, maar donderdagavond was hij de grote man, Cashmere Wright. Onder aanvoering van de Amerikaanse spelverdeler wonnen de Groningers de topper tegen Landstede Basketbal uit Zwolle met 83-62. Wright maakte 29 punten.
Op papier was de ontmoeting een topper tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Op de vloer was daar weinig van te merken. De Groningers schoten uit de startblokken en stonden binnen een mum van tijd met 10-0 voor. De toon was gezet. Het eerste kwart werd afgesloten met een 31-15 voorsprong. Wright had toen al 13 punten achter zijn naam staan. In het tweede kwart bouwde Flames de voorsprong nog verder uit. De ruststand in Martiniplaza was 48-28.
In de tweede helft leek Flames op weg om de 100 punten te halen, maar aan het begin van het laatste kwart stokte de productie.
Door de overwinning sluit Flames het jaar sportief positief af met een eerste plaats op de ranglijst. Flames heeft na 15 wedstrijden 26 punten. Ze hebben 4 punten meer dan Landstede, maar een wedstrijd meer gespeeld. De Groningers spelen nog 1 wedstrijd voor de jaarwisseling. Zaterdag speelt Flames uit tegen Aris uit Leeuwarden.