Stadspartij: basis voor Forum is te mager

© NL Architects
De financiële problemen van het Groninger Forum geven maar weer eens aan dat de basis voor het Forum te mager is. Dat zegt de Stadspartij in Groningen.
Fervent tegenstander

Donderdag werd bekend dat het Forum een gat van zes ton heeft in de begroting voor het openingsjaar, 2017. De Stadspartij is een fervent tegenstander van het nieuwe cultuurpaleis achter de Grote Markt. De tekorten zouden volgens de partij bewijzen dat de plannen voor het Forum beter geschrapt kunnen worden.

Geen cent extra

Ook de SP is kritisch. De partij wil dat er haast gemaakt wordt met het zoeken naar een oplossing voor het tekort. Er mag hoe dan ook geen cent extra gemeentegeld bij, aldus de SP.

Bezuinigingen

Het gat in de begroting is volgens wethouder Dig Istha ontstaan door bezuinigingen van de gemeente. Zo moesten de instellingen, die onderdeel uitmaken van het Forum, tien procent inleveren, net als alle andere gesubsidieerde organisaties in de stad. Verder is in het coalitieakkoord van vorig jaar afgesproken dat ook de Forumorganisatie zelf moet inleveren. Istha reageerde eerder donderdag op Radio Noord laconiek op het tekort.