IJsclub wil eigen clubhuis bij schaatsbaan Uithuizen

IJsclub 'Uithuizen en Omstreken' wil een eigen clubhuis bij de schaatsbaan op het Boukemapark in Uithuizen. De gemeente Eemsmond plaatste donderdag tijdelijke units maar dat is volgens de club niet voldoende.
Brede School Uithuizen

Eerder maakte de club gebruik van de kantine en de berging van voetbalvereniging Noordpool-UFC. Maar omdat de ijsbaan door een wijziging in het ontwerp van het Boukemapark een flink aantal meters is verplaatst, is het onhandig om nog gebruik te maken van die mogelijkheid. Als het aan de gemeente Eemsmond ligt krijgt de club haar onderkomen in de nieuw te bouwen Brede School. Dat is een doorn in het oog van voorzitter Ruurd Tiggelaar die gewoon zijn eigen plek langs de baan wil.

Geen oplossing

Tiggelaar baalt van de situatie. "De afstand tussen de toekomstige Brede School en de ijsbaan is veel te groot. Even snel klunen voor een plasje zit er niet in. We willen een eigen plek langs de baan" zegt hij. Volgens de voorzitter zijn de tijdelijke units geen oplossing: "Geef de vereniging nou gewoon een vast plek. Deze dingen moeten straks weer weg. Dat is toch niet handig."