Boete en rijontzegging voor directeur RTV Noord

© Martin Druppers
De politierechter in Assen geeft RTV Noord directeur Gijs Lensink een boete van 1000 euro en rijontzegging van 9 maanden waarvan 6 voorwaardelijk wegens rijden onder invloed.
Lensink botste woensdagavond 18 september op de Zeijerweg in het Drentse Ter Aard met zijn auto tegen een boom. De auto raakte total-loss. Lensink zelf kwam met de schrik vrij. De RTV Noord-directeur bleek met teveel alcohol op gereden te hebben. Bij een ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1.9 promille alcohol in zijn bloed had.
Lensink trok het boetekleed aan tijdens de zitting; 'Een hele domme actie die niet samen gaat met mijn publieke functie. Het is bekend dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Gelukkig bleef het bij materiële schade. Ik begrijp heel goed dat ik met dit gedrag mensen boos heb gemaakt of teleurgesteld'.  Advocaat Van Linde, die Lensink bijstond, vroeg de rechter rekening te houden met de media-aandacht die deze zaak heeft gehad. En dat Lensink een alcoholslot voor de duur van twee jaar heeft opgelegd gekregen. Beide argumenten veegde de rechter van tafel. Het opleggen van een alcoholslot is een traject dat buiten het strafrecht loopt. Over de media aandacht was de rechter kort maar krachtig; 'U woont in een glazen huis, dan weet u dat u niet met stenen moet gooien'.