Kamp: Nog steeds geen aanwijzingen voor waardedaling

Er zijn nog steeds geen aanwijzingen voor een extra grote waardedaling van woningen in het gaswinningsgebied, maar mocht dat tenslotte blijken, dan wordt dat door het rijk gecompenseerd. Dat zei minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdagmiddag in het belprogramma Altijd Wat Anders.
Kamp is vrijdag op bezoek in de studio's van RTV Noord om vragen van Groningers te beantwoorden over de gevolgen van de gaswinning. Hij beantwoordde tussen half zes en zes vragen van luisteraars in Altijd Wat Anders. In de uitzending van TV Noord gaat hij in op vragen die eerder via de mail zijn gesteld.
Kamp is regelmatig in Groningen om over de problematiek te praten. Hij heeft ditmaal geen nieuwe maatregelen in petto, want hij is in afwachting van de in totaal 14 onderzoeken die worden gedaan naar de omstandigheden, mogelijkheden en risico's van meer of minder gaswinning. De meeste onderzoeken zijn afgerond. Half januari presenteert Kamp de resultaten.
Kamp blijft bestrijden dat de waarde van de woningen in het gaswinningsgebied harder daalt dan in de rest van Nederland, zoals de Commissie Meijer heeft vastgesteld. Hij verwijst daarvoor naar eigen onderzoek, waaruit blijkt dat dat niet het geval is. '"Maar áls er sprake zou zijn van waardedaling, dan moeten we die compenseren." Ook de andere aanbevelingen van de commissie Meijer laat hij voorlopig voor wat ze zijn, tot hij alle informatie heeft.