Jellema vier wedstrijden geschorst

© JK Beeld
Korfbalcoach Harold Jellema van Nic./Alfa College heeft een forse straf gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen OVVO. Hij moet vier duels van zijn team toekijken.
De coach kon vorige week zijn emoties niet in bedwang houden tijdens het degradatieduel tegen OVVO. Twee woede-uitbarstingen leverde hem twee keer een gele kaart op. Vervolgens werd hij naar de tribune gestuurd. Voor dit wangedrag legt de tuchtcommissie van de korfbalbond drie wedstrijden straf op. Jellema had ook nog een voorwaardelijke schorsing staan van één wedstrijd. Er is geen beroep mogelijk tegen de uitsluiting. Dit kan alleen bij een directe rode kaart.

Positie

De trainer had al een voorgevoel dat hem deze lange schorsing boven het hoofd hing. 'Dit had ik wel verwacht, het is heel normaal dat dit uit de bus komt.' reageert Jellema. Over zijn positie bij de club maakt hij zich geen zorgen. 'Het is zonde dat het zo gaat, maar we gaan gewoon door.' Nic.-voorzitter Jaap Broersma vindt de woede-uitbarstingen van Jellema 'stomme acties'. Volgende week maandag vergadert het bestuur en daarbij zal het functioneren van Jellema aan de orde komen. 'Maar dat is een normaal proces.', zegt Broersma.
Assistent-trainer Michiel Gerritsen zal de komende vier wedstrijden de ploeg coachen. Zondag speelt Nic. de laatste wedstrijd voor de 'winterstop' thuis tegen Blauw Wit.