Delfzijlster zanger mag duet doen met Laura Jansen

Pieter van der Zweep uit Delfzijl heeft zondagavond een duet gezongen met Laura Jansen in het Glazen Huis van 3FM in Leeuwarden. Zijn auditie ging zo goed dat hij van de zangeres in het huis mocht komen.
Bezoekers van het Glazen Huis deden via de brievenbus van het huis auditie voor een duet met Jansen. Dat Van der Zweep werd uitgekozen, verbaasde de Delfzijlster: "Bij de audities stond vlak voor me een getalenteerde jongensgroep en achter me een meisjesgroepje dat meerstemmig zong. Het was wel even spannend."

Lege batterij

Uiteindelijk kiest Jansen hem uit om binnen te komen en samen een duet te zingen. Dat wordt haar versie van het nummer 'Use Somebody', waarmee ze in 2009 hoog in de hitlijsten stond. "Ik had het liedje nog nooit gezongen", zegt de Delfzijlster. "We hebben het alleen even snel doorgenomen." Vervolgens werd het live gezongen in de radio- en tv-uitzending. "Het heeft zo moeten zijn. Ik ben er trots op."
Ondanks dat het optreden om twee uur 's nachts werd uitgezonden, kreeg hij meteen veel reacties. "Het is echt overweldigend. De berichtjes komen uit heel het land. De batterij van mijn telefoon is alweer bijna leeg."

Kerstlied

Van der Zweep maakte in de uitzending meteen even van de gelegenheid gebruik om zijn eigen single te promoten. Hij timmert op dit moment aan de weg met een eigen kerstlied, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Serious Request.
Wauw!!!! IK ZIT IN HET GLAZEN HUIS! Straks doe ik een duet met @LauraJansen! Ik zeg: Whaaaaaaa!!!!!!!! #SR13 #3FM @SeriousRequest
— Pieter van der Zweep (@pietervdzweep)
Wat een nacht!!! Check hier mijn duet met @LauraJansen in het Glazen Huis! 'Use Somebody' @SeriousRequest #SR13 https://t.co/M8LVv5Xgra
— Pieter van der Zweep (@pietervdzweep)