Flames heeft geen vet meer op de ribben

Basketbalclub GasTerra Flames heeft afgelopen seizoen een verlies geleden van 190.000 euro. Daarmee is het totale eigen vermogen van de club als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat maakte de club maandagmiddag bekend op een persconferentie.
"We zijn niet in control geweest", vertelde bestuurslid Gert Kiel over de financiële malaise. "In het nu lopende seizoen kunnen we aan alle betalingsverplichtingen voldoen." De cijfers van het seizoen 2012-2013 zijn nog steeds niet definitief goedgekeurd door een accountant, maar het bestuur vindt de nu bekende cijfers betrouwbaar genoeg.

Verlies
Flames leed over het afgelopen seizoen een operationeel verlies van 100.000 euro. Daarnaast zijn er extra (re-) organisatiekosten gemaakt van 80.000 euro en heeft de club besloten een aantal voorzieningen te treffen van 40.000 euro. Aan de inkomstenkant werd een positief resultaat behaald van 30.000 euro, dat levert alles bij elkaar een verlies op van 190.000.

Penningmeester
Verder heeft penningmeester Jan Smilde zijn functie neergelegd. Vorige week stapte voorzitter Hans Haerkens al op. Technisch manager Martin de Vries bevestigde het bericht van RTV Noorddat Jeff Robinson na Kerst niet terugkeert bij de club.
Meer over dit onderwerp:
sport donar
Deel dit artikel:

Recent nieuws