Vijf dagen niet eten: 22.590,46 euro

De dj's ontdekken het eindbedrag.
De dj's ontdekken het eindbedrag. © Marcel Lameijer
Het Tafelhuis in Winschoten heeft maar liefst 22.590,46 euro ingezameld voor de voedselbanken in Zuidoost-Groningen. DJ's Richard Pathuis, Mitchell Weijermans en Janet van Weeren liepen maandagavond heel tevreden hun glazen kooi weer uit.
Sinds donderdagavond zat het drietal opgesloten in een glazen huis op het Marktplein in Winschoten. Dit "Tafelhuis" was een initiatief van de Ronde Tafel Winschoten, een organisatie die zich inzet voor goede doelen, in samenwerking met de lokale omroepen Radio Compagnie, Radio Westerwolde, Radio Menterwolde, RTV Stadskanaal, Radio Parkstad, Dollard Radio en RTV Blauwestad.
De dj's kregen vijf dagen lang niets anders te eten dan sapjes en supplementen. Mensen konden bij het huis, of telefonisch en via sms geld doneren en plaatjes aanvragen.
"Dit geldbedrag is ver boven verwachting", zegt Pathuis. "We hadden eigenlijk geen idee wat we konden verwachten. De hele actie hebben we als heel positief ervaren. We kenden elkaar voor het Tafelhuis helemaal niet. Maar we zijn nu vrienden voor het leven, absoluut."